Bărbat adevărat vs balaur

Uneori, femeile chiar sunt de neînțeles. Cred că sunt momente când nici chiar ele nu se înțeleg.

Acum ceva timp, o femeie a postat o poză pe facebook, o poză cu un mesaj subtil : “Bărbat nu-i ăla care se luptă cu balaurul pentru tine, ci ăla care rămâne lângă tine când chiar tu ești balaurul”.

CE ÎNȚELEGE O FEMEIE PRIN “BĂRBAT ADEVĂRAT”?

Iar deasupra pozei, scris de ea, un alt mesaj subtil, chiar ironic :”Bărbat adevărat! 😂😂”

Acum, în mintea mea cel puțin, sunt două necunoscute care știu că vor rămâne veșnic neelucidate : Ce vor până la urmă femeile și ce înseamnă pentru ele “bărbat adevărat”?

Obosit să lupte pentru ea, acceptând într-un final întocmai concluzia ei, anume “Între noi nu va putea fi niciodată nimic, e mai bine să își vadă fiecare de drumul lui”, bărbatul a încercat să ia totul ca atare, a acceptat “înfrângerea” și a încercat să își urmeze cursul vieții.

Nici asta nu a fost bine pentru femeie, care a “înțepat” imediat prin postarea de care spuneam.

Bun, hai acum să analizăm și să judecăm textul acestei ironii.

VIZIUNEA UNUI BĂRBAT

Dragă femeie, bărbat este acela care luptă cu toți balaurii din jurul tău sau chiar și cu balaurii din tine. Bărbat este acela care luptă chiar și cu el însuși pentru tine. Bărbat este acela care te iubeste neconditionat și te acceptă așa cum ești.

Un bărbat poate lupta cu balauri, cu demonii din mintea lui, cu viața, cu oricine pentru tine, dacă el simte că tu meriți toate astea.

Dar un bărbat nu poate lupta niciodată cu tine. Esti singura care îl poate învinge, care îl poate opri din marșul său victorios.

Dragă femeie, tu ești balaurul care îl poate răpune pe bărbat.

Nu mulți, dar există bărbați care rămân lângă tine chiar și atunci când tu ești balaurul, după cum spui tu. Dar, inconștient, bărbatul este atunci cel mai vulnerabil, iar “balaurul” știe asta, îi cunoaște slăbiciunea.

“Balaurul” știe că bărbatul nu îl va lovi niciodată. El în schimb, poate lovi decisiv oricând. Sau îi administrează bărbatului “picătura chinezească”.

Pentru că “balaurul” știe că bărbatul îl iubește. Și tocmai asta e puterea balaurului, slăbiciunea bărbatului.

Un bărbat adevărat așadar, pleacă de lângă balaur. Nu îl ucide, nu îi face niciun rău, pentru că îl iubește.

Dar pleacă pentru a se proteja pe el, pentru că a rămâne acolo echivalează cu sinuciderea.

Și ar mai fi un aspect demn de menționat.

Ciudat ca exprimare, dar un bărbat “slab” ar răpune balaurul, pe când un bărbat puternic pleacă, pentru că nu vrea nici să moară el, dar nici să facă rău balaurului.

Asta înseamnă să fii bărbat adevărat!

Te aștept și pe pagina mea de facebook!