Carpe Diem! Citește “Zeița Pasiunii”!

Poeții se folosesc de foarte mult timp de poeziile lor în scopul atingerii “obiectivelor” pasionale. În secolul I î.Hr., de exemplu, Catulus i-a scris Lesbiei în versuri, implorând-o să ignore bârfele celor mai în vârstă și, în schimb, să împartă mii de sărutări, atât de multe încât să li se piardă numărul:

“Let us live, my Lesbia, and let us love,
and let us judge all the rumors of the old men
to be worth just one penny!”

Expresia „carpe diem”, dintr-un citat al lui Horațiu, înseamnă „trăiește clipa” și este adesea folosită pentru a descrie poezia persuasivă menită să convingă “obiectul” dorinței poetului de a face dragoste – pentru că timpul este scurt, după cum se argumentează, și s-ar putea întâmpla orice, oricând, întrucât viața este imprevizibilă.

Pasiunea dintre doi oameni profund îndrăgostiți arde ca un incendiu. Ei au ochi doar unul pentru celălalt, iar orice altceva în jur pălește în comparație. Pasiunea pentru persoana iubită se exprimă fizic, dar poate fi și o conexiune emoțională puternică.

Sau, altfel spus poate, încă din antichitate poeții foloseau poezia ca pe o artă a seducției. Pentru că, până la urmă, dacă într-adevăr vrei să impresionezi pe cineva, și nu numai pentru “dragoste carnală”, contează foarte mult gesturile romantice.

Pentru că, raportându-ne acum la “realitatea modernă”, arta seducției necesită mult mai mult decât emoji-uri sau texte gen “te pup dulce frumoaso”.

Consider că acea femeie care mă atrage și îmi stimulează imaginația, merită să cunoască aceste lucruri într-un alt mod. Știu că îți va suna cel puțin bizar ceea ce voi spune acum, însă prin astfel de poezii, ca acestea cuprinse în volumul “Zeița Pasiunii”, pot afirma că încep literalmente preludiul cu propriile mele cuvinte. Gândește-te, cui nu-i place să stimuleze mintea cuiva înaintea organelor genitale? Și pentru a reuși cu adevărat asta, chiar nu este nevoie de vulgaritate.

Se spune că dragostea face pe oricine poet. După cum am mai spus, am creat aceste poeme pentru femeile în ale căror mâini va ajunge cartea, pentru a vedea cat de mult le poate prețui un bărbat, atunci când este îndrăgostit.

Femeia care te atrage, femeia pe care o iubești, merită să audă mai mult, merită să simtă și să vibreze sub “greutatea” cuvintelor care îi sunt adresate.

Comandă AICI cartea “Zeița Pasiunii” și descoperă cum cuvintele chiar pot face dragoste! 75 de poezii de dragoste care portretizează pasiunea și dorința! CARPE DIEM!