Ce este fericirea?

Femeile astea… Cu toate că sunt si bărbați cu o asemenea  gândire despre ce este fericirea, mai mult ca sigur…

Deh, cineva trebuia s-o faca si pe asta! Iata-mă așadar duminică dimineață pe metereze, servind cu conștiinciozitate patria. Cu siguranță îmi va fi la rândul ei recunoscătoare intr-o zi, mai devreme sau mai tarziu! (sic!)

Iată-mă deci procopsit cu două colege, una în dreapta mea si alta pe bancheta din spate, care au început să filosofeze pe teme din ce in ce mai profunde, oprindu-se în cele din urmă asupra fericirii.

CE ESTE FERICIREA?

“Ai văzut fata ce fericita e Cutareasca? A fost la sora-sa în Franța, a stat două săptămâni, mai are si salariu mare si na, acum a primit si casa aia mostenire…ce sa vrei mai mult?”

“Da fata, si unde mai pui ca isi permite sa meargă colo-colo, sa mănânce în oraș…”

Conduceam si ascultam în același timp la radio o melodie veche, de prin anii ’90, traficul foarte degajat, afara răcoare, singurul inconvenient fiind aberațiile filosofice care imi gadilau urechile într-un mod tare neplăcut…

FILOSOFIA FERICIRII

“Silviule, tu esti fericit ma?”, ma trezesc eu băgat în seamă brusc, cu o mână pe umăr de colega din spate.

“NUU!”

“Păi de ce, ce ai si ce iti lipseste?”

“Păi va am pe voi aici, pe capul meu si in plus vorbiti numai prostii!” 😂

“Cum prostii, tu n-auzi ce fericita e aia? Ce iti mai poti dori?”

Parca nu imi venea sa cred ce aud, ce inteleg unii prin fericire.

“Păi eu de exemplu, ca să fiu fericit, as zice abracadabra si v-as inlocui pe voi amândouă cu o singură femeie. Nu oricare alta femeie, ci o anume femeie. Si masina asta as inlocui-o cu o bucatarie…as sta pe un scaun lângă masa si as privi-o pe ea cum “bucatareste” pe acolo. M-as ridica, m-as duce încet la “masa ei de lucru”, i-as baga mana in ceapa abia tocată și i-as imprastia-o peste tot. Apoi as fugi, ea s-ar enerva si ar arunca cu vreun prosop ceva dupa mine, m-as întoarce, as mai ciufuli-o putin si apoi i-as toca eu alta ceapa” 😂😂

Ce este fericirea

Cea din dreapta se uita tâmp la mine, cea din spate chicotea.

“Dar de unde stiti voi nebunelor ca aia e fericita?  Ce este fericirea, după mintea voastră? Daca mergi în Franța, la soră-ta, nu poti merge trist? Fericirea vine din interior, din cele mai mărunte lucruri, alea care te fac să simți că trăiești!”

M-au lăsat cu fericirea si au început să vorbească despre ce au mai gătit fiecare. Deja mă depășea rau subiectul, nu era vorba de tocat ceapă sau cartofi prăjiți, asa ca m-am concentrat pe muzica.