Ce este poezia pentru tine?

Avem impresia că recunoaștem poezia atunci când o vedem, dar este extrem de dificil de definit. Poeții descriu indescriptibilul – un concept problematic și probabil ceea ce l-a determinat pe Carl Sandburg să definească poezia ca fiind „un ecou care cere unei umbre să danseze”.

Apoi, din nou, poezia este cea mai veche formă de literatură din istoria omenirii. Picturile rupestre, de exemplu, sunt unele dintre cele mai vechi exemple de poezie care au fost găsite și păstrate. Oamenii timpurii au creat de obicei aceste picturi pentru a ilustra povești spirituale sau ca o modalitate de a se conecta cu mediul lor.

Eu unul, aș defini poezia ca fiind un tip de literatură care transmite un gând, descrie o scenă sau spune o poveste într-un aranjament concentrat, liric, de cuvinte.

Am simțit dorința de a investiga prin poezie subiectele vieții, iubirii, durerii. Chiar și pe cele ale morții uneori.

Cred că toți poeții și-au modelat gândurile personale și experiențele unice în ceva ce alții pot înțelege, în încercarea de a se conecta cu cititorii lor la nivel emoțional. Pentru că poeții nu sunt doar simpli scriitori, ci sunt adesea chemați să fie interpreți, aducând la viață toată emoția, ritmul și accentul cuvintelor din versurile lor.

Dar tu? Cum vezi și cum ai defini poezia? Care este părerea ta?

Aștept gândurile voastre în această privință în secțiunea de comentarii, pentru că se știe că poezia poate avea tot atâtea definiții pe câți oameni sunt!