Criticilor mei

Poeziile mele nu aparțin unui anumit gen liric. Îmi aparțin mie și le împart cu voi. Nu am pretenția că ar fi capodopere literare. Sunt doar exprimarea gândurilor și trăirilor mele, prin intermediul cărora mă descriu sau mă las descoperit.

Scriu aceste poezii pentru că îmi place și simt că îmi face bine. Mă descătușez, mă eliberez! Spun cu voce tare ceea ce simt, ceea ce gândesc, ceea ce mă reprezintă. Poeziile mele – clipele mele, cărora le ofer ocazia de a se transforma în cuvinte și a deveni nemuritoare.

Nu, nu am început să scriu poezii pentru a intra în concurență cu tine, cel care “glumești” mereu pe seama versurilor mele. Sau cu altcineva. Și nici nu ìți pun la îndoială talentul sau harul superior mie, cum nici nu îți neg rușinea, lenea sau lipsa timpului necesar pentru a arăta ce poți tu cu adevărat.

Din contră, chiar sunt dispus să te ajut cu puținul pe care îl știu eu pentru a reuși tu să arăți tuturor ce înseamnă cu adevărat o poezie. Și nici nu glumesc, nici nu sunt ironic, pune-mă la încercare dacă nu mă crezi!

Dacă am ajuns să am câteva cărți de poezii publicate, a fost pentru că și eu, la rândul meu, am fost ajutat la început de altcineva și îi mulțumesc din nou cu această ocazie prietenei mele Romelia Lungu.

De obicei, critica literatului incapabil consistă în afirmarea însuşirilor ce lipsesc dintr-o lucrare literară din pricină că aprofundarea calităţilor evidente îi este dificilă.Tudor Arghezi

Începuturile mele lirice au constat în parodii după poezii celebre, pe care le scriam pentru prietenii mei din grupul facebook în care activam atunci. Pentru amuzament.

Apoi, m-am îndrăgostit și am trecut la alt nivel, începând să îmi exprim sentimentele pentru acea femeie prin versuri. Și încetul cu încetul, am început să îmi găsesc o liniște interioară scriind poezii, exprimându-mă în acest fel.

O fac pentru că îmi place și voi continua să o fac tot pentru că îmi place.

Aristotel a spus cândva: “Există un singur mod de a evita critica: nu face nimic, nu spune nimic şi fii un nimic.” Așadar, eu nu voiesc a evita critica, chiar consider că mă ajută să mă perfecționez.

Cam atât am avut să îți transmit până acum, e târziu și trebuie să mă bag și la somn. Mai pe larg am explicat cam același lucru în acest articol, poate vrei să dai o privire.