Cum este să scrii o carte?

Îți place să scrii? Iubești poezia și ai scris până acum câteva, mai multe sau mai puține, pe care poate le păstrezi undeva anume doar pentru tine? Sau poate le postezi doar pe facebook, pe profilul tău sau în diverse grupuri dedicate poeziei?

Te-ai gândit vreodată cum ar fi să ai cartea ta?

CUM ESTE SĂ SCRII O CARTE? CUM TE FACE SĂ TE SIMȚI?

Când scrii o carte, indiferent de gen, te dedici total acelui proiect. Îți dai seama că în acest fel exprimi tot ceea ce simți în cuvinte, iar acele cuvinte sunt cuvinte magice.

Le numesc cuvinte magice pentru că au toată puterea de a te conduce într-o altă lume, una diferită, și îi permite cititorului să simtă exact aceleași emoții de fiecare dată când le citește. Nu e magic?

Să scrii o carte îți oferă mulțumire de sine și permite scurgerea tuturor gândurilor tale ascunse. Îți oferă mult mai multă liniște interioară și împăcare de sine decât să rostești verbal ceea ce ai de spus. Mai mult, îți permite să găsești răspunsuri la întrebările care te-au bântuit poate cel mai mult.

Să scrii o carte este o artă. Poate fi la fel de simplu ca și cum ai scrie despre ceea ce îți place sau despre animalul tău de companie.

Când pui pixul pe hârtie și începi să scrii toate acestea, vei realiza cât de mult farmec și grație îți poate aduce în viață.

Încearcă să faci asta și niciodată nu vei ajunge să regreți. Este important să îți dedici ție o parte a timpului de peste zi și este cea mai bună modalitate de a vorbi cu tine însuți. Te va face să te simți mult, mult mai bine.

Revin la întrebarea din startul acestui articol.

Te-ai gândit vreodată cum ar fi să ai cartea ta?

Mă adresez în primul rând prin acest articol acelora dintre voi cărora le place să scrie și poate o fac destul de des fără a ști că este foarte simplu astăzi să ai propria ta carte, fără a fi nevoit să apelezi la serviciile unei edituri.

În acest context, cred că ar fi bine să citești și articolul pe care l-am scris anterior, “Dacă îți place să scrii, scrie!

O poți face și numai de dragul tău, pentru tine, să o poți avea fie și numai tu în bibliotecă!

Există platforme de “self-publishing”, adică unde îți poți publica singur cartea. Poți folosi numele tău, sau poți publica sub un pseudonim.

Vei simți un sentiment de împlinire personală dacă vei persevera și îți vei vedea proiectul finalizat. Chiar este un sentiment aparte!

La începutul acestui an, nici eu nu aș fi visat măcar să pot publica vreodată o carte! Și astăzi, am deja patru cărți publicate, de care sunt foarte mândru, pentru că sunt trăirile mele, sentimentele mele în versuri.

Citește aici despre toate cele patru cărți ale mele publicate până acum

Spuneam că există platforme on-line unde îți poți publica singur cartea. Una dintre acestea, pe care o folosesc eu, este LULU.

Îți faci cont, încarci documentul tău în format .pdf (cartea ta), alegi caracteristicile dorite pentru produsul final (care vor influența prețul de tipărire), completezi datele cerute pentru carte și asta e! Poți opta să fie disponibilă și numai pentru tine și apoi o poți comanda.

Într-un articol viitor voi scrie mai detaliat despre acest proces. Până atunci, te salut și îți amintesc: Dacă îți place să scrii, scrie!