Da, se câștigă mult din poezie!

Am primit recent o întrebare care m-a făcut să zâmbesc. “Cât ai câștigat până acum din poezii?

După ce m-am dezmeticit, fiind puțin luat prin surprindere de o așa întrebare și de ce omul în general trebuie să se gândească în primul rând la așa ceva, i-am răspuns. Și chiar i-am spus adevărul, am fost foarte sincer.

DA, AM CÂȘTIGAT DESTUL DE MULT DIN POEZII

Mulțumitor de mult până acum, aș putea spune. Dar sunt convins că se poate mai mult și chiar îmi doresc mai mult. Și știu că va fi tot mai mult cu timpul.

Pentru că, de când mi-am aflat un refugiu interior în a scrie versuri, simt că mi-am găsit o parte destul de mare din liniștea interioară. Am câștigat timp cu mine însumi.

Apoi, în acest fel am cunoscut niște oameni minunați, frumoși și inteligenți sau m-am apropiat mai mult de alții. Dacă nu m-aș fi apucat de scris versuri, aș fi fost mai sărac fără să fi cunoscut oameni ca Romelia Lungu, Cristina Olteanu, Geanina Soare, Alina Kenan sau alții.

Orice conversație cu oricare dintre acești oameni, este un adevărat câștig. Mă simt mai bogat sufletește, spiritual, de când i-am cunoscut.

Dacă te apuci să scrii, indiferent dacă e vorba de poezie sau proză, condus de gândul unui câștig material, nu cred că îți va ieși. Când scrii, trebuie să o faci din pasiune, din plăcerea de a scrie, atunci da, sunt convins că magia poate ieși din penița ta.

Dacă ar trebui să mă raportez la așa zisele câștiguri materiale provenite din scris, aș intra cred în depresie și mi-ar muri toată inspirația și toate muzele. Și sunt convins că este valabil în cazul tuturor acelora care scriu din pasiune și plăcere.

Eu sunt mulțumit de câștigurile pe care mi le-a adus scrisul și despre care am spus mai sus. Dacă s-ar înmulți, aș fi fericit!