Dacă îți place să scrii, scrie!

Mie unul îmi place să scriu pentru că am descoperit că scrisul chiar este un mod extraordinar de a mă exprima pe mine însumi în feluri în care altfel chiar nu aș fi capabil să o fac. Și am ajuns să iubesc la nebunie acest lucru! Îmi conferă atât de multă libertate!

Habar n-am ce va ști lumea despre mine peste o sută de ani. Voi continua să scriu cât de multe poezii voi putea, ori de câte ori voi simți acest impuls, fără să îmi pun problema de cât de mult impact vor avea ele asupra celorlalți, dacă voi fi poate un “bestseller” clasic, o “vedetă” pe plan local sau doar un nume pe buzele urmașilor mei și un anonim, un “no name”, pentru publicul larg.

Și de-ar fi ca numai părinții, frații, copiii și iubita să zicem să fie mândri de mine și de ceea ce sunt, pentru mine unul ar fi mai mult decât suficient. Uneori zâmbesc imaginându-mi nepoții sau urmașii urmașilor mei 😆, citindu-mi versurile și descoperindu-mi trăirile, visurile, dezamăgirile, aspirațiile și descoperindu-mă pe mine exact așa cum sunt!

M-aș bucura să știu că am fost o sursă de inspirație pentru alții de a-și urma pasiunea, scrisul sau oricare alta, de a face ceea ce simt fără să își pună problema despre ce ar crede sau ar spune alții. Să o facă doar pentru că asta simt ei, pentru că asta le place și le face bine.

DACĂ ÎȚI PLACE SĂ SCRII, SCRIE!

O faci pentru tine în primul rând, nu pentru ceilalți. Dacă așa simți tu că te eliberezi, că te exprimi, că transmiți orice ai avea de transmis, scrie!

Nu te aștepta să primești aprecieri sau încurajări, vor fi foarte puțini cei care vor face acest lucru. Vei fi surprins de cât de puțini.

Critici sau glume pe seama ta și a scrierilor tale vei primi destule, dar ia gândește-te! Asta înseamnă că ești citit, că ești “urmărit”. Indiferent din ce motive ar veni toate acestea, tu include-le la “bile albe”, la motive de a continua să scrii.

Nu uita, scrii pentru tine, nu pentru ei. Scrii că îți place ție, nu lor. Scrii că îți face ție bine, nu altora.

Și s-a ajuns ca astăzi să îți poți publica o carte mult mai ușor, să o poți face singur, fără a apela neapărat la o editură, care implică costuri, de multe ori foarte ridicate. Există destule platforme on-line unde o poți face singur!

Eu unul, de exemplu, mi-am publicat cărțile scrise până acum pe MYBESTSELLER.RO. Le scriu singur, le concep singur formatul sau conținutul, chiar și coperta!

Da, în urmă cu nu mult timp, nici eu nu îmi imaginam că ar fi posibil. Și destul de simplu.

Așadar, dacă îți place să scrii, fă-o în continuare. Nu sunt un guru în domeniu nici pe departe, dar dacă te pot ajuta cât de puțin cu puținul pe care și eu îl știu, doar întreabă-mă și o voi face cu plăcere.

Voi împărți cu plăcere cu tine ceea ce știu și eu.