“De vorbă cu fata din vis” – Impresii de lectură

Pe Cristina am cunoscut-o pe instagram și am descoperit-o printre versurile unei poezii de pe blogul personal. Verifica meniul literar al zilei și savura aroma îmbietoare a unui catren.

Îmbătat și eu de toate parfumurile și miasmele acelor stihuri, am îndrăznit să îi propun o ieșire la o promenadă printre versuri.

A fost suficient de drăguță de a-mi răspunde “provocării” de a scrie împreună o poezie, un fel de “duet liric”, rezultând astfel una dintre cele mai dragi poezii ale mele, “Întâlnire printre versuri“, pe care o poți citi AICI. Poezia am inclus-o în ultimul meu volum de poezii, “Clipe din mine“.

De asemenea, tot ea m-a ajutat ulterior în corectura textului poeziilor care fac parte din acest ultim volum, “Clipe din mine“, fiind în acest fel prima care a citit toate poeziile incluse. A făcut apoi și o recenzie acestei cărți pe blogul personal, care pe mine unul m-a lăsat fără cuvinte! Citește-o și tu AICI.

A citit apoi și primul meu volum de poezii, “De vorbă cu fata din vis“, și am rugat-o să îmi spună ce părere i-a lăsat lectura. Dincolo de a fi o mare iubitoare de poezie și o femeie minunată, este și cadru didactic, profesor de limba română, astfel încât părerea ei chiar conta pentru mine.

PĂREREA CRISTINEI

Descrierea din prefață este atât de poetică, mi-a plăcut enorm! Este de fapt o poveste întreaga carte. Are un fir narativ. Am înțeles toată povestea pasiunii voastre.

În acest volum, descrierile sunt poetice, îmbrăcate în figuri de stil. Asta a fost surprinzător.

Întregul volum se vrea a fi un poem, chiar un poem. Adică tot volumul tău, cum spuneam, parcă are un fir narativ, are ceva epic. Are un început, are final și avem și doua personaje principale. Asa l-am simtit. Nici nu cred ca l-am citit ca pe un volum de versuri, ci ca pe o poveste cu prințese și prinți.

Finalul, cuvintele ei, mă fac să spun că și ea te-a iubit, doar că v-ati lăsat duși de val, ați uitat amândoi că ea nu era liberă.
Felicitări pentru scriere!

Poeziile mele preferate:

O toamna a iubirii
Tu, poezia mea
Te-as dezbraca
Tu, versul meu
Iubindu-te pe tine
Ochi căprui, în care am observat “toamna”, un laitmotiv.
De Craciun
Paradisul fără tine
Definiția femeii”

Acestea au fost impresiile Cristinei despre volumul meu de poezii, “De vorbă cu fata din vis“.

Citește AICI mai mult despre această carte și despre povestea din spatele ei.

COMANDĂ CARTEA AICI

Citește aici părerea unei alte fete în urma citirii poeziilor din acest volum.