Definiția femeii

Am văzut acum ceva timp pe facebook poza unei femei. Da, poza de profil a unei femei dintr-un grup în care activam și eu.

Nu vreau să spun cine este, vreau doar să spun că am rămas puțin pe gânduri. Puțin cam mult.

FEMINITATE

Nu, nu am rămas cu ochii ațintiți la niciun fel de forme sau curbe, pentru că nu erau expuse. Și dacă ar fi fost, nu mi-ar fi sărit poza în ochi. Nu aș fi rămas pe gânduri și nici nu aș fi scris aceste rânduri.

FATA DIN VIS

Mi-a amintit acea poza de femeia pe care am căutat-o eu mereu, femeia din visul meu. Pentru că fiecare dintre noi, bărbații, avem în suflet și în minte o imagine a femeii ideale.

O fotografie atât de banală, pe care pun pariu că toți “bărbații adevărați” ar ignora-o. Nu ai ce să vezi in acea fotografie, nimic mai mult decât acea imagine a femeii simple, a femeii feminine, a femeii pitorești…

Dar dacă ești bărbat, iți dai seama că acolo ai privit femeia. O fotografie pe care aș denumi-o simplu : Definiția femeii.

Definiția femeii

Și tot acea imagine, a femeii atât de feminine prin simplitatea ei, mi-a inspirat pe loc și o poezie, pe care am denumit-o, firește, tot “Definiția femeii”.

Poezie care este inclusă, alături de altele aproape 100, în volumul De vorbă cu fata din vis”, un volum de poezii care mai degrabă s-ar denumi “trăiri”, fiecare în parte având propria sa poveste, în funcție de ceea ce mi-a dat ea să trăiesc în acel moment.

Redau acum, aici, doar prima strofă din acea poezie.

Am întrebat aseară zeii,
Care-i definiția femeii…
Au tăcut, privind in gol,
Și am plecat neștiutor…

Pentru bărbatul din mine, dintre toate calitățile și darurile unei femei, este una care în ochii mei o face irezistibilă : feminitatea.

Eu am fost intotdeauna convins că feminitatea se poate succint defini prin simplitate, tandreţe, delicateţe, spirit de fineţe, gust, devotament, frumuseţe şi farmec.

Cred că aș iubi cu toată ființa mea o astfel de femeie, exact cum spune Michael Bolton în melodia sa, “Când un bărbat iubește o femeie”…

Mă găsești și pe FACEBOOK

©️Silviu Bacuiani