Despre mine

Silviu - Despre mine

Salutare! Sunt Silviu, părinte full-time în viața de zi cu zi, blogger și poet noaptea 😆, iar acesta este site-ul meu. Locuiesc in București, am doi copii minunați și o cățelușă beagle pe nume Sasha.

Cred că cea mai dificilă parte este să te autocaracterizezi! Ce aș putea să spun despre mine?

Îmi plac o multime de lucruri, asa că e dificil sa le spun pe toate. Îmi place să citesc și aș putea foarte ușor să argumentez cu zeci de motive de ce am această pasiune. Dragostea mea pentru cărți dăinuiește din copilărie, îmi plăcea atât de mult să citesc, încât cea mai grea pedeapsă pe care o puteam primi de la părinți era să mi se ia cartea pe care o citeam atunci.

Și în prezent îmi plac mai mult cărțile decât oamenii. Mă simt în siguranță în lumea lor, a cărților, mă relaxează, îmi dezvoltă imaginația și mă ajută să fiu mai creativ. Îmi oferă acea liniște sufletească. Cititul este un refugiu al minții.

Iubesc muzica bună și îmi place în mod special muzica veche. Cred că se observă cu ochiul liber diferența dintre muzica nouă și cea veche; pe când cea dintâi pare a fi făcută doar pentru bani și topuri, cea din urmă, muzica veche, era creată pentru suflet, pentru cel care o ascultă și pentru exteriorizarea sau exprimarea unor sentimente sau trăiri.

Îmi place viața si îmi place s-o traiesc din plin, fără regrete(totul se întâmpla cu un motiv). Gândesc că viața nu se numără in zile, săptămâni, luni sau ani. Viața se numără in clipe. Momente in care atunci când ți se pare ca e prea greu, inchizi ochii și te transpui acolo, sunt refugiul tău…

Așa că prefer să nu mă gândesc câți ani am adunat în spate, ci câte clipe am strâns pana acum. Ca să pot ști nu cât am trait până acum, ci DACĂ am trait până acum. Îmi place să mă numesc colecționar de amintiri și de clipe și îmi place să știu că am oferit amintiri.

Sunt un om realist dar îmi place sa mă distrez. Îmi place sa fiu putin mai “nebun” uneori, dar la fel de bine mă pot bucura de o zi relaxanta si liniștită. Îmi place când uneori îmi spune fetița că sunt mai copilăros decât ea.

Iubesc fotografia, animalele și natura. Îmi place să călătoresc, să cunosc locuri și oameni noi.

Integritatea, onestitatea si respectul sunt valorile dupa care ma ghidez si pe care ma astept sa le gasesc si în ceilalti. Îmi place sa fiu lânga familie iar copiii reprezinta totul pentru mine.

DESPRE ACEST SITE

Acest site l-am creat pentru a împărți cu voi câteva dintre clipele pe care eu le-am adunat de-a lungul vieții, clipe care în totalitatea lor formează într-un final povestea vieții mele.

Sunt frânturi din viața mea, pe care le-am colecționat și le-am așezat într-un album păstrat pe un raft al sufletului meu.

Multe dintre trăirile mele, indiferent de ce natură ar fi acestea, le-am exprimat în versuri, pentru că așa am simțit atunci. Altele dintre ele, le povestesc nostalgic sau sub o formă haioasă.

Sunt momente din viața mea de zi cu zi, sunt clipe din mine…

Poezie - Sunt doar eu

Chiar de sunt văzut la fel
Ca un oricare alt el,
Știu ca odat’ voi fi privit,
De-o femeie…diferit…

Nu sunt poate frumușel,
Și nici cu mușchii la el,
Dar in mine acea EA,
Va vedea…altceva…

Nu-mi editez pozele
Să atrag privirile,
Însă poate, zic și eu,
Am ceva numai al meu…

Dar chiar dacă sunt banal
Și-s ciudat ca sunt normal,
Sunt doar eu și-s fericit,
Că de toți sunt diferit!


CONTACT ¦ FACEBOOK ¦ INSTAGRAM ¦ YOUTUBE

CE SPUN CITITORII
preloader-image

Dialog interior

Poeziile cuprinse în acest volum sunt sensibile și m-au purtat într-un dialog interior al autorului cu ceea ce mi-a plăcut să-mi imaginez că au reprezentat stări ale sale: iubiri, dezamăgiri, momente de melancolie ori de introspecție.

Cristinne Câmpean

De la suflet, pentru suflet

Când spui Silviu Bacuiani, spui poezie. O poezie scrisă de la suflet, pentru suflet. Prin cuvinte frumoase, metafore minunate, versuri superbe, ne introduce în această lume a iubirii.
Cuvântul care erupe, în diferite momente și care este scos la lumină, cu multă pricepere, de acest uimitor pictor al poeziei,
Silviu Bacuiani.
Felicitări pentru talentul incontestabil. Mă înclin!

Mariana Kiss

Îmi place nota de umor

Îmi place nota de umor, de ironie fină, pe care o aduceți poeziilor, dar și modalitatea de a îmbina cuvintele, cu metafore și comparații surprinzătoare, atunci când alegeți să vă exprimați, prin intermediul versurilor, trăirile, dar și aspirațiile.

Adriana Apostol

Poetul iubirii

“Silviu Bacuiani este poetul iubirii, cum îmi place mie să cred despre el, ale cărui scrieri îmi umplu inima de frumos. Deși poemele sale nu reflectă întotdeauna fața romantică a acestui sentiment înălțător, metaforele pe care le folosește ating până și cele mai împietrite inimi. Versatilitatea de care dă dovadă este înca un aspect care m-a făcut să mă îndrăgostesc de magia penelului său. În toate volumele publicate până acum, se regăsesc teme atât de diverse și extraordinar de bine dezvoltate, încât este imposibil să nu te regăsești printre versuri.”

Geanina Soare

Farmec aparte

Poeziile tale au un farmec aparte. Trebuie să îi atingi inima femeii, să îi captezi atenția, și tu te descurci foarte bine.

Carmen Alina

Lume îmbrăcată în culorile voluptății

Cine a pus până acum semnul de egalitate între erotism și vulgaritate, nu a citit lirica lui Silviu Bacuiani. Grația peniței sale aduce cititorul într-o lume îmbrăcată în culorile voluptății, cadru din mrejele căruia nu poți scăpa ușor.
– Despre volumul “Zeița Pasiunii” ‘-

Geanina Soare

Amestec de sentimente

Viața în rime” este un amestec de sentimente, un cocktail, unde iubirea încearcă să-și facă loc printre multele tristeți și dezamăgiri.

– Despre volumul “Viața în rime” –

Cristina Olteanu

Terapie de cuplu

Felicitari pentru carte! “Zeita pasiunii” poate sa fie cu succes terapie de cuplu. Un exemplu de sensibilitate, romantism si tandrete pentru barbati si bineinteles, de constientizare pentru femei. Ai expus in versuri trairi si cuvinte pe care fiecare femeie merita sa le auda, simta. Succes in continuare si abia astept sa citesc si urmatorul volum 

Corina Ion

Am rămas surprinsă!

Nu mă așteptam să îmi placă atât de mult! Chiar am rămas surprinsă de fiecare poezie în parte și fiecare poezie are farmecul ei și te îndeamnă parcă să continui să citești. Sincer, sunt minunate!

– Despre volumul “Zeița Pasiunii –

Maria Petrican

Îmi plac mult poeziile!

Îmi plac mult, îți citeam poeziile hrănind puiul de om, când îl adormeam, chiar și cu becul stins fiind, ajutată de “pata” de lumină a unei veioze!

– Despre volumul “De vorbă cu fata din vis” –

Anișoara Orosz

M-a impresionat!

Foarte frumos din ce am citit până acum. M-a impresionat! Mi-am regăsit povestea din povestea mea în versurile tale și am plâns. Introducerea este superbă!

– Despre volumul “De vorbă cu fata din vis” –

Mihaela Cernea

Nu se citesc, se simt!

Am apreciat întotdeauna cum ai știut să îți transmiți trăirile sufletești în scris, iar poeziile tale m-au prins in mrejele lor…Nu se citesc, se simt, se trăiesc, visezi sa fii in ele… Recomand din suflet, dar in mod deosebit volumul de poezii “De vorbă cu fata din vis”, care personal m-a cucerit!

Alessia Plaskasoviti

error: Continut protejat !!