Mulțumesc că m-ai ales pe mine!

Întunericul de afară, în contrast cu lumina din camera ei, au desenat la fereastră cea mai frumoasă și angelică siluetă de femeie pe care o văzusem vreodată…revăd cu ochii minții acea imagine atât de dragă inimii mele…o priveam…era conturul unei femei, dar știam că este cea mai frumoasă femeie…frumoasa mea…Fragment din volumul 'De vorbă cu fata din vis'

Această poezie, “Mulțumesc că m-ai ales pe mine!, a fost inspirată de emoțiile și trăirile mele ca urmare a primei întâlniri pe care am avut-o cu femeia care urma ca acum, când aveam peste 40 de ani, să scoată la iveală poetul din mine, să devină muza mea pentru crearea a aproape 100 de poezii! 😁

De fapt, versurile poeziei nu sunt nimic altceva decât vorbele ei, spuse la cald, imediat după prima noastră, scurtă de altfel, întâlnire. Vorbe care mult timp după aceea, au fost liniștea sufletului și a minții mele, locul meu de refugiu și melodia mea favorită.

COMANDĂ CARTEA AICI

Le reascultam destul de des, fiind vorba de mesaje vocale și zâmbeam ca un tâmpit! 😁

= Mulțumesc că m-ai ales pe mine! =

Mulțumesc că m-ai ales pe mine,
Ești exact cum te-am visat,
Să știi că încă miros a tine,
Nu voi mai spăla acest hanorac!

Chiar îmi pare bine că te-am văzut,
Te-am simțit…crede-mă, miros a tine!
M-am simțit ca o prințesă-n palat,
Și tu-ai venit să mă salvezi pe mine!

Și tu miroși așa de frumooos,
Crede-mă, încă miros a tine,
Te privesc acum, pe bancă jos,
Mulțumesc că m-ai ales pe mine!

Te-am strâns în brațe…miros a tine,
Te-am simțit…te-am văzut,
Mă simt fericită, mă simt atât de bine,
Să știu că-n brațe te-am avut!

Cum spuneam, sunt exact vorbele ei, pe care eu doar am reușit să le transpun în versuri, să le fac să rimeze. Vorbe care, mai mult ca sigur, au avut o contribuție majoră la nașterea tuturor acelor poezii ulterioare de care vă spuneam.

Poezii care, cu ajutorul Romeliei Lungu, o prietenă scriitoare, sunt parte a volumului De vorbă cu fata din vis, volum din care face parte și această poezie și din care am mai redat și un scurt fragment la începutul acestui articol.

Poezii

AFLĂ MAI MULT DESPRE CARTE AICI

În spatele a tot ceea ce a creat vreodată frumos un bărbat, întotdeauna s-a aflat o femeie. Poezie. Muzică. Artă. Toate le datorăm femeii, tot ceea ce avem mai frumos. Femeia ne-a făcut poeți, compozitori, artiști.


Wedding photo created by user15285612 – www.freepik.com

©️Silviu Bacuiani