O femeie frumoasă

Alina a fost prima care a cumpărat o carte de-a mea. Pot spune că a fost prima care a cumpărat prima carte a mea, volumul “De vorbă cu fata din vis“, la foarte puțin timp după publicare.

Dacă mă gândesc și mai bine, Alina a fost prima care a cumpărat toate cele trei volume de poezii ale mele. Și pentru moment rămâne singura.

Alina a fost prima care și-a dorit ca prin exemplul ei, prin acest gest, să mă impulsioneze și să mă determine să am încredere în mine și să continui să scriu.

Alina m-a impresionat prin faptul că la acel moment ne eram doar simpli abia cunoscuți, vizual să zicem, membri dintr-un grup facebook. Nu știu dacă interacțiunea noastră de până atunci a constat în mai mult de două-trei replici prin comentariile vreunei postări.

Alina mi-a transmis apoi, ulterior primirii cărții și citirii poeziilor, că a fost impresionată plăcut și mi-a cerut din nou să continui. Și a continuat și ea să îmi cumpere cărțile, cele două care au urmat, imediat după publicare.

Într-o lume egoistă și fățarnică, Alina a ținut să îmi arate că mai există oameni care te pot încuraja, te pot impulsiona și îți pot fi alături fără a avea niciun folos de pe urma ta, singura ei realizare fiind, să spunem așa, reușita mea.

Fiind cucerit de frumusetea sufletului și caracterului ei, i-am dedicat o poezie în ultimul meu volum, “Clipe din mine”, și i-am adăugat poza, ca ilustrație a unei alte poezii din carte.

Am purtat aseară o discuție cu ea pe marginea acestui aspect, de care era foarte mândră. După ce a lăsat o recenzie cărții pe pagina de vânzare a acesteia (citește AICI), mi-a transmis aceste cuvinte:

Tu îți dai seama că dacă mori înaintea mea, arăt cartea nepoților și mint și eu puțin ? Zic “maică, poetului ăsta, mare poet…i-am fost o adevarată Micle Veronica ! Uitați aici că-s în cărțile lui! Mai erau vreo două, specificate acolo, da’ ele erau fetele care îi duceau cafeaua!”

Am zâmbit, mi-a plăcut foarte mult această replică a ei și am numit-o atunci, în glumă, Alina Micle!

A râs și mi-a spus că dintr-o întâmplare, se numește și Veronica! Și mi-a povestit râzând întâmplarea de la nașterea ei care a făcut ca pe lângă Alina, să mai poarte și numele de Veronica. O întâmplare amuzantă pe care poate, dacă voi primi acceptul ei, o să v-o povestesc!

Cu toate acestea, de atunci, mie îmi place să o numesc Alina Micle!

Alina Micle este una dintre persoanele dragi sufletului meu, căreia îi mulțumesc pentru toate acele gesturi ale ei care pentru mine au contat enorm!

CITEȘTE AICI MAI MULT DESPRE ACEST ULTIM VOLUM AL MEU DE POEZII, “CLIPE DIN MINE”