Ograda cu gâște

“Ai lăsat iubirea de-o parte și te-ai apucat de altceva. E bine, orice schimbare e bună.”

Acestea sunt vorbele prietenei mele, Cristina, după ce a citit câteva dintre poeziile mele din seria “Ograda cu gâște“, pe care le găsești în categoria FABULE. Cred că voi numi în curând o categorie specifică cu acest nume, unde să se afle doar aventurile gâștelor din ograda țăranului Ghiță.

Revenind la cele afirmate de Cris, este de înțeles oarecum această schimbare de macaz, întrucât iubirea nu prea mă mai inspiră cu nimic, pe când “gâștele” continuă să o facă zi de zi, în această ogradă numită de noi viață!

Ograda cu gâște” se dorește așadar a fi o serie de povestioare în versuri, în care personaje sunt animalele din curtea țăranului Ghiță, povestioare prin care, recunosc 😁, satirizez anumite năravuri ale unor gâște…pardon, ale unor oameni din viața de zi cu zi, de care mă lovesc mai mult sau mai puțin.

Ai ghicit, în rolurile principale sunt gâștele, ale căror vicii încerc poate să le îndrept. Asta am spus-o doar așa, de amorul artei, pentru că sunt conștient că nu voi reuși, nici eu și nici nimeni altcineva să o facă.

“Scena” tuturor acestor întâmplări este curtea bunicilor mei din satul Bălănoaia, județul Giurgiu, așa cum mi-a rămas mie întipărită în minte și în suflet din vremea copilăriei. Chiar și țăranul din poeziile mele poartă numele bunicului meu, Ghiță.

Fără anii copilăriei mele petrecuți acolo, nu cred că aș fi putut reda în versuri aceste “aventuri”, care sper să vă stârnească interesul, să vă amuze, să vă dea de gândit și să vă determine să îmi lăsați părerea în comentarii.