Pe urmele pașilor lor

Când am început să scriu poezii, nu m-am gândit nicio clipă că voi ajunge, într-o bună zi, să le public. Am scris inițial din glumă, parodiind uneori poeme celebre și consacrate, înlocuind personajele principale ale acestora cu oameni apropiați mie din grupul facebook în care activam, în acel moment. Aș aminti aici El Zorab, Scrisoarea a III-a, Zdreanță, Muma lui Ștefan cel Mare, sau chiar balada populară Toma Alimoș. Alteori, compuneam singur astfel de poezii, tot pentru divertisment.

Mai târziu, am găsit o muză și am început să scriu versuri, din dragoste. A fost nevoie, așadar, de o femeie, pentru a scoate la suprafață această latură a mea, despre care nu știam că există cu adevărat. Pentru că, dacă este să fim sinceri până la capăt, în spatele a tot ceea ce a creat vreodată frumos un bărbat, întotdeauna s-a aflat o femeie. Poezie. Muzică. Artă. Toate le datorăm femeii, tot ceea ce avem mai frumos. Femeia ne-a făcut poeți, compozitori, artiști. Și tot ea este aceea care ne-a oferit un sens.

Dar nici atunci nu mă gândeam că voi merge mai departe. Pur și simplu, scriam pentru că așa simțeam și, în felul acesta, încercam să îi transmit ei ceea ce simt. Și, de aici înainte, au început să apară oamenii, acei oameni fără de care nu aș fi ajuns aici.

Chiar dacă muza mea nu a fost niciodată impresionată de versurile pe care i le scriam și închinam, ignorându-le de fiecare dată, acestea au atras atenția Romeliei Lungu, cea care mi-a sugerat să le strâng pe toate într-un volum, oferindu-se să mă ajute în acest sens, eu fiind “afon” în domeniu.

Habar nu aveam cum este cu publicarea unei cărți și ce anume implică acest lucru. Am strâns, astfel, cele aproape o sută de poezii inspirate de muza despre care ți-am spus și, cu ajutorul Romeliei, am încropit prima mea carte, “De vorbă cu fata din vis”.

Mi se părea ceva wow, extraordinar, aveam propria mea carte! Într-un ocean de glume la adresa mea, pe marginea scrierilor mele, au fost două picături de suflet care mi-au fost suficiente pentru a nu renunța: Alina Kenan și Dana Lupu, singurele care, la acel moment, mi-au cumpărat cartea și m-au încurajat să continui. Ele poate nu știu, dar pentru mine a contat enorm ceea ce au făcut atunci.

Cartea fusese publicată pe platforma Lulu, așa cum îmi spusese Romelia, mentorul meu, o platformă de așa-zisă “autopublicare”. Costurile privind tipărirea și transportul, în cazul unei comenzi, erau destul de ridicate.

Am prins, astfel, încredere în mine, datorită oamenilor amintiți, și am continuat să scriu, ajungând la un moment dat să am șase volume de poezii publicate în cadrul platformei deja amintite.

Pe parcurs, a apărut Cristina Olteanu, o fată pe care o apreciez foarte mult, cea care m-a făcut să mă îndrăgostesc de măsura versurilor și să mă autoperfecționez în acest sens. Tot ea a fost prima care a scris o prefață unui volum al meu și tot prima care a scris o foarte frumoasă recenzie pe blogul personal, unei alte cărți de-ale mele.

Apoi, am cunoscut-o într-un grup literar pe Carmen Alina, cea care mi-a spus despre platforma românească “mybestseller“, o alternativă autohtonă foarte convenabilă față de cea pe care eu aveam cărțile publicate.

Ultimul, dar nu cel din urmă om, este Geanina Soare. Impulsionat de încrederea arătată și încurajat de aprecierile primite la adresa scrierilor mele, am decis, la un moment dat, să revizuiesc toate volumele de poezii și să le public pe mybestseller, unde prețurile, repet, sunt mult mai mici, atât la tipărirea produsului, cât și la achiziționarea acestuia. Tot ea este semnatara prefeței pentru “Zeița Pasiunii“, carte deja publicată, cât și pentru alte trei volume în curs de apariție.

Am renunțat, astfel, la două dintre volumele anterioare, ale căror poezii mai reușite le-am inclus în celelalte volume rămase și revizuite și publicate, cum spuneam, pe mybestseller.

Așadar, volumele mele de poezii pot fi găsite și comandate pe mybestseller, la prețuri mult mai convenabile decât anterior, pe lulu.

Romelia, Alina, Dana, Cristina, Carmen și Geanina. Vă mulțumesc și vă îmbrățișez!