Peripeții prin Roma – MoneyGram

Dacă tot am povestit recent de ce peripeții am avut parte în urmă cu trei ani la o bancă din România, unde funcționara de acolo s-a speriat când a auzit că am de primit bani de la Google prin Western Union(citește AICI), hai să vă relatez și o întâmplare cu MoneyGram! Dar de data aceasta nu din România, ci de la frații noștri latini, în Roma.

PERIPEȚII ÎN ROMA

Se întâmpla prin luna mai a anului 2018, eram abia sosit în Roma de câteva ore și trebuia să primesc niște bani prin MoneyGram de la cineva.

Necunoscând orașul, am pus Google Maps-ul în funcțiune și am luat-o la picior pe străzile Romei, căutând un oficiu de unde aș putea încheia tranzacția.

După vreun kilometru și ceva, în dreptul unei bănci, GPS-ul mă anunță că am ajuns la destinație. Intru în bancă și mă adresez unui funcționar de acolo, în limba engleză, dacă mă poate ajuta.

Jumătate în engleză, jumătate în italiană, acesta mă îndrumă peste drum, la Poșta Națională a Italiei.

LA POSTA NAZIONALE ROMA

Merg acolo la primul ghișeu și îmi expun doleanța, tot în limba engleză, explicându-i doamnei că sunt cetățean român, turist în Italia, și vreau să ridic niște bani care mi-au fost trimiși prin MoneyGram.

A trebuit să repet de câteva ori, tot mai rar, gesticulând și încercând să folosesc cuvinte cât mai simple. Tot degeaba, a chemat pe altcineva, care a înțeles puțin mai mult decât ea.

În scurt timp, erau prezente acolo vreo 5-6 persoane care, fiecare câte puțin, au pus cap la cap ce le ceream și m-au condus către un alt ghișeu.

Cea din urmă, spre norocul meu, vorbea binișor engleză și ne-am putut înțelege.

– Deci, doamnă, sunt cetățean român, turist, abia ajuns în Roma și doresc să vă rog să mă ajutați să ridic niște bani ce mi-au fost trimiși prin MoneyGram.

BULETIN DE BUCUREȘTI 😆

Da, sigur, se poate. Aveți nevoie de numărul de transfer.

– Sigur, vi-l ofer îndată.

– Pașaportul dumneavoastră vă rog!

– Nu dețin pașaport, vă pot prezenta cartea de identitate.

– Nu se poate așa, doar cu pașaportul!

– Doamnă, țara mea este, asemeni Italiei, membră a UE și nu am nevoie de pașaport pentru a veni aici. Cartea mea de identitate este suficientă la vamă, este un act oficial pe baza căruia am putut călători aici. Eu vă prezint asadar atât documentul meu de identitate, cât și acel număr solicitat de dvs pentru a-mi putea primi banii.

Rămâne blocată puțin și mă roagă să aștept. Răsfoiește vreo două minute un registru, iar la final îmi transmite că nu se poate, cartea mea de identitate, emisă în România, nefiind un document valid pentru această tranzacție.

– Hello, doamnă, nu ne înțelegem... și iar am început cu UE.. 😃

– Și de ce nu se poate? Ce are buletinul meu?, închei eu.

– Nu are semnătură, este răspunsul șocant pe care îl primesc! 😃

Toate acestea așadar, s-au întâmplat la un oficiu poștal.

După vreo oră, la un magazinaș micuț de cartier, un nene indian sau pakistanez, nu știu sigur ce era, îmi explică într-o engleză aproape perfectă că pot ridica banii de acolo, de la el, pe baza singurului document oficial solicitat în această situație, cartea de identitate, chiar dacă a fost emisă de autoritățile române. 😁

Sejur cu peripeții!

Mă găsești și pe FACEBOOK