Poezii adevărate

Mi-a scris cineva și mi-a spus, citez, “ador modalitatea aleasă pentru a-ți transmite emoțiile, adică poezia. Și îmi place la nebunie cum știi să oferi cuvintelor rolurile cele mai potrivite în piesa pe care o joacă în poezia ta. M-am decis să cumpăr una dintre cărțile tale și am ales “De vorbă cu fata din vis“, pentru că am înțeles că aici toate poeziile sunt adevărate.”

Am zâmbit, pentru că mi s-a mai spus, cu alte cuvinte, același lucru nu cu mult timp în urmă.

Într-adevăr, poeziile din volumul “De vorbă cu fata din vis” sunt “adevărate”. Sunt sentimente, trăiri, transmise în versuri. Au fost primele mele poezii, scrise fără a mă gândi vreodată că aș putea ajunge să le public. Pur și simplu, așa simțeam eu să mă adresez ei, îmi transmiteam într-un fel scrisorile de dragoste în versuri.

Tocmai de aceea nici nu am mai încercat ulterior să le “cosmetizez”, am preferat să le las exact așa cum le-am simțit atunci. Pentru că eu chiar le-am simțit!

Însă nu doar aceste poezii, din acest prim volum, sunt “adevărate”. Toate poeziile mele sunt la fel de adevărate, de trăite, de simțite.

Aș putea spune chiar și că fantoma “fetei din vis” mi-a mai bântuit versurile din următoarele volume publicate, multe dintre aceste poezii ulterioare având o legătură mai mică sau mai mare cu “povestea” din primul volum.

Vezi aici cele patru volume de poezii publicate până acum!