Prima noapte de iubire

O melodie și o noapte de iubire… Cred că fiecare dintre noi avem o melodie de care ne leagă anumite amintiri. Unele frumoase, altele “amintiri dureroase ale unei iubiri ce n-o pot inlocui…”

Legatura dintre muzica si amintiri nu este deloc intamplatoare, ce altceva putand evoca mai viu si cu un impact mai rapid situatii si trairi din trecut?

NOSTALGIA

Dormisem dupa masa, abia venit de la munca si m-am trezit seara tarziu. Nu stiu ce sau daca am visat ceva, dar m-am trezit un pic cam nostalgic…

Priveam in tavan (că nu mă trezisem cu fața la cearceaf) si nu stiam ce e asa ciudat. De undeva de afara, sau din vecini, se auzeau acordurile unei melodii parca atat de vechi, Roxette – Vulnerable…

Si mi-am dat seama atunci ce este atât de ciudat…

CĂLĂTOR ÎN AMINTIRE

O noapte de revelion a anilor ’90. Petrecere la un coleg de liceu. Ora 23:00. Soneria suna si vine ea. Oana. Toti baietii cu ochii pe ea, toti in jurul ei…

Stateam intr-un colt, fumam si o priveam, gandindu-ma ca eu nu sunt asa “smecher”, asa special ca alti colegi ai mei ca sa ii pot atrage intr-un fel atentia, sa ii starnesc interesul.

Muzica, dans. Bairamele acelor ani! O mica pauza dupa care incepe un blues…

Everywhere I look I see her smile, her absent-minded eyes...” sunt versurile pe care, parca vad si acum, a venit spre mine, mi-a intins mana si a intrebat strengareste “Dansezi?”

M-am fastacit tot, acum recunosc dar atunci nu voiam sa arat! Un blues care parca a durat atat de mult!

Oriunde privesc, zăresc zâmbetul ei, ochii ei rătăcitori…

Imi amintesc ca ii traduceam incet la ureche versurile in timp ce dansam iar ea chicotea…

Don’t hide your eyes…Nu-ti ascunde privirea…ultimul vers al cantecului, dupa care ea s-a desprins din bratele mele, a dat doi pasi inapoi si, tinandu-ma in continuare de maini imi zice zambind : “Hai dincolo sa ne uitam la televizor!”

PRIMA NOAPTE DE IUBIRE

Si eu am luat-o pe bune. M-am lasat condus de ea in dormitor, ne-am tolanit in pat si ne uitam, parca ieri era, la Nae Lazarescu si Vasile Muraru, nelipsiti in spectacolele din noaptea de Revelion a acelor ani.

Priveam la tv, radeam, iar ea se foia langa mine. Tot asa un timp pana cand, nu stiu ce o fi gandit ea atunci 😀 , dar s-a napustit peste mine si a inceput sa ma sarute. Puii mei, atac prin surprindere, prin invaluire…n-am avut ce face si m-am predat!

M-a cucerit repede! Am capitulat! A fost prima mea experienta de acest gen, prima data cand am facut dragoste. Prima mea noapte de iubire. Si prima data cand m-am indragostit cu adevarat!

Aveam puțin peste 18 ani…she’s coloured all the secrets of my soul, I’ve whispered all my dreams…but just as nighttime falls this vision falls apart, into a riddle of her heart…

Si asa a ramas aceasta melodie pentru totdeauna intr-un album de amintiri mentale, asezat bine undeva intr-un raft al sufletului meu…