Rătăcită în erotismul galant al versurilor

Vorbeam recent cu cineva și îi spuneam că am avut norocul ca, în această viață, să pot citi de două ori, la propriu, dragostea în ochii unei femei. Bine, este vorba de două femei diferite, la interval de 17 ani una de cealaltă. Și că, în acele momente realizezi, parcă, cât de goale de conținut și banale sunt cele două cuvinte așa-zise magice, “te iubesc”.

Este un sentiment pe care, cu siguranță, niciun poet, oricât de talentat ar fi, nu l-ar putea reda în cuvinte.

Ceva asemănător aș mai putea spune că am simțit în ultima perioadă, citind părerile exprimate de către unele dintre cititoarele oricăruia dintre volumele mele de poezii publicate până acum. Un sentiment înălțător, de bucurie, liniște și împlinire sufletească, să constat că există oameni care percep cu exactitate esența versurilor creionate din cele mai profunde trăiri experimentate de mine.

Ultima dintre acestea este Monica Gabriela, care și-a exprimat impresiile după lecturarea volumelor “Rătăcit printre versuri” și “Zeița Pasiunii“, în unele grupuri dedicate cărților. Având în vedere că acestea sunt cu “circuit închis” și nu pot distribui părerea exprimată de ea, care fie vorba între noi (să nu îi spuneți, vă rog!), m-a emoționat foarte mult, am decis să o redau aici, printr-o postare pe blogul personal. Mulțumesc din nou, Monica, pentru aprecierea și cuvintele frumoase la adresa creațiilor mele!

PĂREREA MONICĂI

“Recunosc, nu citesc poezie. In afara poetilor cititi in liceu, nu am mai avut tragerea de inima sa ma indrept catre poezie. Ce m-a facut sa ii citesc cartile lui Silviu Bacuiani? Curiozitatea!

Am vazut cateva versuri postate pe grupuri si mi-au placut, asa ca am zis: de ce nu? M-a uimit varietatea pe care am gasit-o in poeziile lui. M-am simtit ca intr-un roman de suspans, hotarata sa dau urmatoarea pagina pentru a afla ce se afla in urmatoarea poezie.

Mi-a placut mult faptul ca desi are varietate, toate versurile se indreapta catre un singur punct comun: EA! Acea EA, mai frumoasa decat toate, mai delicata decat toate, mai feminina decat toate, EA cea din fiecare dintre noi♥️

Mi-au placut enorm emotiile transmise de fiecare vers in parte, cat despre volumul Zeita Pasiunii, ehe, acolo discutam altfel! Erotismul galant in versuri, asta am gasit!

Fiind o romantica incurabila, m-a cucerit!
Ceea ce mi-as dori sa gasesc, ar fi un Silviu la feminin, care sa compuna versuri atat de incarcate de emotie pentru EL, acel EL din barbatul iubit🫶🏻♥️

Va imaginati sa primiti o astfel de poezie zilnic?🤩 Cred ca stiu ce cadou ii fac sotului meu: cartea lui Siviu si il rog sa imi aleaga cate o poezie pe zi♥️🤫”

Cărțile mele pot fi găsite AICI