“Tălpi-Opărite” – Colectivizarea forțată
Este întotdeauna interesant să afli cum au fost percepute cărțile tale de către cititori. De aceea, citesc de fiecare dată cu interes fiecare recenzie pe care o primește o carte de-ale mele, indiferent dacă este pozitivă sau negativă, deoarece acest lucru mă ajută să îmi înțeleg mai bine atât punctele forte, cât și pe cele slabe, ceea ce mă poate ajuta foarte mult să îmi îmbunătățesc scrisul. Îmi doresc, în același timp, să fiu cât mai apropiat de cititorii mei și să comunic cu aceștia în mod regulat.
Cea mai recentă recenzie a primit-o romanul “Tălpi-Opărite“, una pe care o las aici spre lecturare.
Cartea abordează un subiect interesant și important din istoria mai recentă a României și recunosc că am fost prins de povestea romanului, căruia voi încerca să îi fac o scurtă prezentare.
În anii ’50, regimul comunist din România a început procesul de colectivizare forțată a terenurilor agricole, un proces care a presupus confiscarea acestora de către stat și organizarea lor în ferme colective. În plus, țăranii erau obligați să predea o cantitate mare de produse agricole către stat, așa numitele cote, care aproape că i-a adus pe oameni la limita sărăciei și în pragul foametei. Mulți țărani au fost nemulțumiți de această situație și au început să se organizeze împotriva colectivizării forțate. Aceste grupuri de țărani au luptat împotriva autorităților comuniste, dar au fost în cele din urmă învinși și supuși represiunii. În ciuda acestui fapt, povestea lor a devenit un simbol al luptei împotriva opresiunii comuniste și a rămas o parte importantă a istoriei României. Colectivizarea a avut un impact semnificativ asupra satului românesc în perioada comunistă. Aceasta a dus la schimbări majore în organizarea și funcționarea comunităților rurale, cu consecințe economice, sociale și culturale semnificative. Cu toate acestea, în cele mai grele și mai dramatice momente ale existenței satului lor, oamenii nu au uitat să iubească și să râdă. Ce sentiment frumos, unul care ne arată rezistența și puterea spiritului uman în fața adversității! Am apreciat în mod deosebit felul în care povestea din carte îmbină drama colectivizării forțate cu dragostea și umorul, într-un mod foarte armonios.
Poți afla mai multe detalii despre carte și o poți comanda de AICI