Tălpi-Opărite – Impresii de lectură

Spuneam într-un post anterior că nu este nimic care să îți poată da mai multă încredere în tine, ca autor, decât să simți că mesajul transmis de tine atinge inimi. Aprecierea cititorilor este cel mai de valoare trofeu al oricărui scriitor. Mă bucură și citesc de fiecare dată cu mare plăcere și cu un deosebit interes fiecare impresie de lectură a unui cititor al vreunei cărți de-ale mele. Despre ultimul meu roman, “Tălpi-Opărite“, o ficțiune istorică despre perioada colectivizării forțate din anii ’50, a cărei acțiune am plasat-o în satul bunicilor mei, Bălănoaia, din județul Giurgiu, am citit până acum numai cuvinte frumoase, care mi-au bucurat sufletul. În continuare, las impresiile Loredanei, în urma citirii cărții.

“Încă mă aflu sub impactul poveștii și nu reușesc să îmi găsesc cuvintele.

“Cu un efort aproape supraomenesc, după ce loviturile au încetat, Macarie s-a întins iarăși…”

Acțiunea romanului are loc în anii ’50, în perioada colectivizarii, în Bălănoaia, un “sat răbdător, de pe malul Dunării”.

“Talpi-Opărite” este un roman care te răscolește. Am empatizat cu personajele și am privit prin universul lor. Iancu și Ioana sunt două personaje foarte simpatice, iar jocul iubirii lor este o pată de culoare într-o perioadă umbrită de necazuri.

Blândețea și devotamentul Parintelui Macarie sunt în contrast cu evenimentele, iar moartea sa mi-a provocat foarte multă tristețe. Până și natura era tristă. 😞

“O pătură de nori negri, ca un doliu nesfârșit, acoperă satul și din cer se aude urletul sfâșietor al unui tunet, după care începe să plouă puternic.”

Mi-a plăcut cum autorul a știut să “panseze” rănile provocate de colectivizare, împletind evenimentele dure din acea perioadă, cu iubirea si umorul.”

Cartea poate fi comandată de aici

Tălpi-Opărite