Tată de fată

Cu mulți ani în urmă, credeam că dacă am băiat am totul, nu mai îmi trebuie alt copil. A venit însă, într-un final de primăvară fetița mea și m-a trezit la realitate. Mi-a arătat ce înseamnă să fii tată de fată.

PRIMA ZI CA TATĂ DE FATĂ

Nu sunt genul sa beau. Hai ca beau si eu o bere sau un pahar de vin la ocazii, fie!

Dar in acea zi am băut cu un coleg vreo două-trei sticle de bere la 2 litri. Mult frate!

Abia ce mă întorsesem însă de la maternitate, unde îmi lăsasem soția care urma să îmi aducă pe lume al doilea moștenitor. Deci, clar era o ocazie!!

Știam că trebuie să nască a doua zi. Înainte să plec, vesel nevoie mare, să mai cumpăr bere, îmi zic să dau un telefon la maternitate, să văd care mai e treaba. Sun și mi se spune că este în sala de nașteri.

O dau dracu de bere și plec repede spre maternitate. Nu mai știu unde am întrebat sau pe cine, știu doar că mi s-a spus numărul unui salon de la etajul 1. Urc scările, merg glonț într-acolo, bat la ușă, dar nu aștept niciun răspuns și intru.

Surprise! O grămadă de femei pe acolo, cadre medicale și altele cu cracii-n sus prin paturi. Eu o tot căutam din priviri pe soție și mă învârteam in loc!

Vine repede o asistentă, sau ea știe ce era, mă ia după umeri și mă conduce afară din salon.

– Nu aveți voie să intrați aici!
– Dar doamnă, soția mea a născut!
– Cum se numește soția dvs?
– Păi așa.
– Da, a născut, ea este bine și aveți un copil perfect sănătos!
– Daa? Mulțumeeeesc!

Tată de fată

CONFIRMAREA

Și plec spre scări, hotarât probabil să mai aștept pe afară. Dar nu cred că am făcut zece pași. Stânga-mprejur, mă-ntorc și mă îndrept iar spre salon. Bat și intru, la fel ca înainte.

Săraca femeie, parcă o văd cum se grăbea iar să ajungă la mine și să mă scoată afară!

– Bine doamnă, am înțeles că a născut, dar ce a născut? 

Râd și acum când îmi amintesc cum am aflat că sunt tată de fată!

Cu siguranță că nu există o afecțiune mai profundă, mai angelică, decât aceea dintre un tată și fiica lui. În dragostea pentru soțiile noastre este dorință, în cea pentru fiii noștri este ambiție, însă în dragostea pentru fiicele noastre este ceva pentru care nu există cuvinte să poată exprima… Joseph Addison

Și acum, încă mă bucur de fiecare dată când fetița mea mă lasă să “mă copilăresc” alături de ea. Nimic nu se compară cu bucuria enormă pe care o trăiești atunci când uiți de toate și lași frâu liber copilăriei și jocului alături de copilul tău…