“Viața în rime” – Impresii de lectură

Cu excepția mea bineînțeles, mai există un singur om care a citit toate poeziile din cele trei volume ale mele de până acum. Chiar dacă ordinea citirii lor a fost 3-1-2!

Adică prima dată a citit ultimul volum, al treilea, “Clipe din mine”, a doua oară l-a citit pe primul, “De vorbă cu fata din vis”, iar la final l-a citit pe cel de-al doilea, “Viața în rime”.

De fiecare dată a avut amabilitatea să îmi împărtășească ulterior citirii impresiile sale de lectură. Părerea ei sinceră despre acele poezii.

Recent, a terminat de citit așadar cel de-al doilea volum, “Viața în rime”. A sesizat imediat un lucru pe care eu am evitat poate să îl spun răspicat, fantoma fetei din vis din primul volum, care a continuat să îmi mai bântuie versurile.

Dar hai să vedem care este…

PĂREREA CRISTINEI DESPRE VOLUMUL “VIAȚA ÎN RIME”

“Am citit și Viața in rime. Mulțumesc! Volumul debutează cu o definiție a Poeziei, care, în viziunea ta, este ca o moștenire/amintire pe care o lași cititorilor, este ceea ce a mai rămas din viață după ce ai trăit-o. 

Sunt câteva poezii care stau sub semnul umorului, de exemplu: Broscoiul, Cupidon, Fata dintre versuri, Nu știu alții cum sunt, Pe lângă plopii fără soț, Cupidon, drac mic.

Altele, în schimb, sunt presărate cu ironie, cum ar fi Dulce Românie, o poezie patriotică. 

„Fata din vis” te-a urmărit și în acest volum, parcă-ți dicta versurile. 

Printre preferate se numără:

A fi un om bun
Și îngerii plâng uneori
Ce este iubirea
De Paște 
De Anul Nou
Zâmbetul tău
Noapte buna, somn ușor 
Lasa-ma sa te iubesc
Copila mea
Copile drag

„Viața în rime” este un amestec de sentimente, un cocktail, unde iubirea încearcă să-și facă loc printre multele tristeți și dezamăgiri.

COMANDĂ CARTEA AICI