Vuiet de cuvinte vibrante

Ultima părere a unei cititoare a volumului “Zeița Pasiunii – Când cuvintele fac dragoste“. Impresiile de lectură ale Mirelei au fost postate în mai multe grupuri literare de pe facebook.

𝗭𝗲𝗶𝘁𝗮 𝗽𝗮𝘀𝗶𝘂𝗻𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝗦𝗶𝗹𝘃𝗶𝘂 𝗕𝗮𝗰𝘂𝗶𝗮𝗻𝗶, 𝗘𝗱𝗶𝘁𝘂𝗿𝗮 𝗠𝘆𝗕𝗲𝘀𝘁𝘀𝗲𝗹𝗹𝗲𝗿, 𝗮𝗻 𝗮𝗽𝗮𝗿𝗶𝘁𝗶𝗲 𝟮𝟬𝟮𝟮, 𝟭𝟬𝟬 𝗽𝗮𝗴𝗶𝗻𝗶.

📖✍️ Poeziile au un farmec aparte și un loc special în literatura română, în sufletele scriitorilor îndrăgostiți de rime, dar și în sufletele unor cititori. În ceea ce mă privește, încă tatonez acest tărâm plin de profunzime, motiv pentru care relația mea cu poezia este când caldă, când rece; dar, în ultimii doi ani, poeziile unor scriitori romani contemporani mi-au mers la suflet, mai ales cele care au ca tematică iubirea.

📖✍️ Zilele acestea am avut ocazia de a citi
𝗭𝗲𝗶𝘁𝗮 𝗽𝗮𝘀𝗶𝘂𝗻𝗶𝗶 de 𝗦𝗶𝗹𝘃𝗶𝘂 𝗕𝗮𝗰𝘂𝗶𝗮𝗻𝗶, un scurt volum de poezii incitante, îmbrăcate în sexualitate și sensibilitate senzorială deopotrivă. Prin versuri, autorul spune povestea unui îndrăgostit, un El ce o caută cu sete în priviri pe Ea și îi dorește trupul cu foame, când brutală, când tacită.. Sunt poezii în care erotismul, senzualitatea, dragostea și pasiunea prind viață dincolo de rime; versurile te străpung, cuvintele te seduc și îți joacă în fața ochilor creionând imagini pline de voluptate în care te pierzi pentru a regăsi dorința, pentru a potoli foamea și setea de iubire, gustul de fericire și tristețe, în miez de vară, în miez de toamnă, în bătaia vântului îmbietor de pasiune trupească.

Dacă iubiți poezia, dacă doriți să ieșiți din zona voastră de confort, atunci 𝗭𝗲𝗶𝘁𝗮 𝗽𝗮𝘀𝗶𝘂𝗻𝗶𝗶 de 𝗦𝗶𝗹𝘃𝗶𝘂 𝗕𝗮𝗰𝘂𝗶𝗮𝗻𝗶 poate fi o provocare bine-venită, și incitantă. Însă, unii cititori, mai ales cei care fug de cărțile cu tematică erotică, pot considera aceste poezii prea directe sau explicite în ceea ce privește erotismul. Fiecare percepe în felul său și nu este ceva greșit. Personal, consider că în spatele versurilor sunt emoții, dorințe, mângâieri, șoapte, strigăte cu patos și, nu în ultimul rând, sexualitate în vuiet de cuvinte vibrante.

Cartea este disponibilă aici

Zeița Pasiunii – Când cuvintele fac dragoste de Silviu Bacuiani