Zeița Pasiunii – Când cuvintele fac dragoste

Ideea strângerii tuturor acestor poezii între aceleași coperte, mi-a venit în urma discuției cu o prietenă care, în urma citirii unora dintre ele, a afirmat că ar face parte din categoria scrierilor erotice.

Personal, nu am gândit și nu aș fi spus asta despre ele, atunci când le-am scris. În subconștientul meu, le-am încadrat în categoria “dragoste”.

Dragostea ne sporește emoțiile și ne trezește simțurile.

Pentru că și aceste poezii, ca toate celelalte scrise de mine, au fost scrise cu sufletul, transmițând, de fiecare dată, stările dictate de acesta. Cu fiecare literă scrisă, am lăsat să curgă versul din suflet, deoarece l-am asociat unei entități care ridica pixul și îl așeza pe hârtie, permițându-i, astfel, să viseze.

POEZII EROTICE?

Sexul, manifestarea fizică a iubirii, nu trebuie perceput ca pe ceva urât sau sordid. Dorința și intimitatea fac parte din Dragoste, iar prin aceste poeme încerc să arăt că sexul trebuie să nu fie privit în acest fel, ca fiind vulgar, urât sau dezgustător.

Zeița Pasiunii
Poezia “Tu, pasiunea mea”

Din contră, între doi oameni îndrăgostiți unul de celălalt, acest act poate fi cel mai frumos și natural lucru din univers.

Poezia este limbajul dragostei și imaginația este limbajul poeziei. Când imaginația este atât de senzuală, se nasc astfel de versuri.

Pentru că mintea este cel mai puternic afrodiziac din lume!

Oamenii de știință pot defini senzația unei atingeri cu exactitate, folosindu-se pentru exemplificare de termeni precum receptori sau stimuli ai sistemului nervos, ori stimulare tactilă. Și poeții pot face același lucru, însă cu mult mai multă frumusețe.

Pot cuvintele face dragoste? Într-un mod ciudat, dar frumos, acestea chiar o fac, în acest volum.

Pentru că există un adevăr care trebuie descoperit în dragoste și o sinceritate de descoperit, în dorință.

Aș putea spune că am scris în acest mod pentru a demonstra că o poezie erotică nu trebuie să fie, neapărat, pornografică.

Volumul cuprinde 75 de poezii de dragoste pasionale. Poezii de dragoste care portretizează pasiunea și dorința. 

Totuși, chiar dacă acestea nu au nici cea mai mică tentă de vulgaritate sau obscen, cele mai multe dintre ele se adresează persoanelor adulte.

𝘊𝘢𝘳𝘵𝘦𝘢 𝘢𝘴𝘵𝘢, 𝘴𝘢 𝘴𝘵𝘪𝘪, 𝘦 𝘧𝘪𝘦𝘳𝘣𝘪𝘯𝘵𝘦,
𝘈𝘳𝘥 𝘤𝘩𝘪𝘢𝘳 𝘵𝘰𝘢𝘵𝘦 𝘴𝘭𝘰𝘷𝘦𝘭𝘦 𝘥𝘪𝘯 𝘦𝘢,
𝘚𝘦 𝘮𝘪𝘴𝘵𝘶𝘪𝘦 𝘥𝘰𝘳𝘪𝘯𝘵𝘢-𝘯 𝘤𝘶𝘷𝘪𝘯𝘵𝘦
𝘊𝘦-𝘵𝘪 𝘢𝘱𝘳𝘪𝘯𝘥 𝘪𝘮𝘢𝘨𝘪𝘯𝘢𝘵𝘪𝘢…

𝘗𝘢𝘴𝘪𝘶𝘯𝘦𝘢-𝘯 𝘧𝘭𝘢𝘤𝘢𝘳𝘪 𝘴𝘦 𝘤𝘰𝘯𝘴𝘶𝘮𝘢,
𝘈𝘵𝘢𝘵𝘢𝘵𝘢 𝘥𝘦 𝘶𝘯 𝘴𝘦𝘯𝘻𝘶𝘢𝘭 𝘷𝘢𝘯𝘵,
𝘕𝘶 𝘵𝘪𝘯𝘦 𝘤𝘰𝘯𝘵 𝘥𝘦 𝘯𝘪𝘤𝘪𝘰 𝘤𝘶𝘵𝘶𝘮𝘢,
𝘛𝘰𝘱𝘦𝘴𝘵𝘦-𝘯 𝘥𝘰𝘳𝘪𝘯𝘵𝘢, 𝘰𝘳𝘪𝘤𝘦 𝘤𝘶𝘷𝘢𝘯𝘵…

𝘎𝘦𝘮 𝘳𝘪𝘮𝘦𝘭𝘦 𝘥𝘦 𝘢𝘵𝘢𝘵𝘢 𝘱𝘭𝘢𝘤𝘦𝘳𝘦,
𝘐𝘯𝘭𝘢𝘯𝘵𝘶𝘪𝘵𝘦-𝘯 𝘢𝘭 𝘥𝘰𝘳𝘪𝘯𝘵𝘦𝘪 𝘥𝘢𝘯𝘴,
𝘊𝘢𝘯𝘥 𝘱𝘢𝘵𝘪𝘮𝘢 𝘥𝘪𝘯 𝘵𝘳𝘶𝘱𝘶𝘳𝘪 𝘪𝘴𝘪 𝘤𝘦𝘳𝘦
𝘛𝘳𝘪𝘣𝘶𝘵𝘶𝘭 𝘪𝘮𝘱𝘦𝘳𝘦𝘤𝘩𝘦𝘳𝘪𝘪, 𝘱𝘳𝘪𝘯 𝘷𝘢𝘭𝘴.

𝘏𝘢𝘪𝘯𝘦-𝘮𝘱𝘳𝘢𝘴𝘵𝘪𝘢𝘵𝘦 𝘭𝘢 𝘮𝘢𝘳𝘨𝘪𝘯𝘦 𝘥𝘦 𝘷𝘦𝘳𝘴,
𝘚𝘵𝘳𝘰𝘧𝘦 𝘪𝘯𝘶𝘯𝘥𝘢𝘵𝘦 𝘤𝘶 𝘢 𝘥𝘰𝘳𝘪𝘯𝘵𝘦𝘪 𝘴𝘶𝘥𝘰𝘢𝘳𝘦,
𝘎𝘦𝘢𝘮𝘢𝘵𝘶𝘭 𝘴𝘶𝘢𝘷 𝘢𝘭 𝘨𝘢𝘯𝘥𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘦𝘪 𝘱𝘦𝘳𝘷𝘦𝘳𝘴,
𝘐𝘻𝘶𝘳𝘪 𝘥𝘦 𝘥𝘰𝘳𝘪𝘯𝘵𝘢, 𝘢 𝘱ă𝘤𝘢𝘵 𝘮𝘪𝘳𝘰𝘴𝘪𝘵𝘰𝘢𝘳𝘦…

Am avut onoarea și plăcerea să realizez prefața pentru volumul de poeme “Zeița Pasiunii”. Aceste poezii vă vor introduce într-o lume a senzualități, un univers în care iubirea este ridicată la rang de artă. Geanina Soare
*Volumul “Zeița Pasiunii – Când cuvintele fac dragoste”, este disponibil aici, la un preț promoțional

Zeița Pasiunii – Când cuvintele fac dragoste de Silviu Bacuiani