Zeița Pasiunii și Testul “Cruella”

Auzisem eu prin târg despre Cătălina Pană că ar avea un ochi stâng și unul critic. Că nu numai că îi place foarte mult să citească, dar și să povestească și altora despre ceea ce a citit și să își exprime părerea. Tot pe acolo, prin târg, un negustor mi-a spus că unii ar numi-o Cruella, tocmai pentru că nu prea are ea milă și, ce-i în gușă-i și-n căpușă, spune franc ceea ce gândește în recenziile cu privire la cărțile lecturate.

PREGĂTIREA CĂRȚII

Devenind puțin serioși, cum le stă bine unor oameni maturi ca noi (zic și eu, sîc!), când am revizuit, împreună cu Geanina Soare, volumul de poezii “Zeița Pasiunii – Când cuvintele fac dragoste“, aceasta a fost prima care mi-a vorbit despre Cruella. Pardon, despre Cătălina.

Îi mulțumesc din nou, cu această ocazie, pentru tot interesul pe care și l-a dat și pentru profesionalismul de care a dat dovadă în corectura cărții mele, precum și pentru frumoasele gânduri din prefața realizată acestui volum. Datorită ei, cartea mea a fost cu adevărat pregătită să își privească, mândră, cititorii în ochi.

Cu toate acestea, răspunsul ei la mulțumirile pe care, firește, i le-am adresat, a fost acela că, dacă îmi doresc cu adevărat să știu valoarea cărții mele, aceasta ar trebui citită și recenzată de Cătălina Pană. Am aflat, atunci, că aceasta are o pagină dedicată acestei activități, că este o devoratoare de cărți și că întotdeauna i-a plăcut să împartă și cu alții impresiile ei de lectură. Dar, important este faptul că niciodată nu face concesii și, cum spuneam mai sus, își exprimă obiectiv părerea.

CURIOS

Ups! Am devenit foarte curios și i-am vizitat pagina. Am citit câteva recenzii și am văzut-o în câteva poze și atunci, sub impulsul a ceea ce tocmai aflasem despre ea, am asemuit-o, în mintea mea, cu Cruella. Însă, în sensul bun, dacă mi se permite această asociere!

Așa îmi părea mie în poze, că ar avea un ochi stâng (și ăla încruntat mereu 😂) și unul critic. Și, pentru că îmi plac provocările, și mai ales pentru că prefer, mai degrabă, un adevăr dureros, dar constructiv, decât o minciună frumoasă, dar dăunătoare, i-am trimis volumul “Zeița Pasiunii” spre lecturare și dreaptă sentință! Na, mi-am amintit și de Alexandru Ioan Cuza, dar parcă tot Cruella i se potrivește mai bine! 😅

ZIUA JUDECĂȚII

Am așteptat cu emoții, recunosc, Ziua Judecății. Tot cu emoții am dat și play pe clipul video postat recent de ea pe Youtube, după citirea cărții. Când am văzut că nu e încruntată, m-am liniștit puțin!

Sincer, am fost foarte plăcut surprins de cuvintele frumoase pe care le-a avut de spus despre versurile mele și de-a dreptul impresionat de felul în care a recitat două dintre poezii! Era prima dată când cineva îmi recita versurile și chiar m-am bucurat asemeni unui copil!

Cruella însă, tot Cruella rămâne, răspunsul la mulțumirile mele a fost amenințarea că urmează recenzia scrisă! A mai spus că poeziile mele au fost o “plăcere (ne)vinovată” și că este, totuși, loc de mai bine. Bineînțeles că este, dacă nu ar mai fi, nu ar mai avea sens să continui să scriu!

VREI SĂ PUBLICI O CARTE?

Ideea este că, dacă și tu ești un cititor împătimit și îți dorești să citești păreri obiective și pertinente despre cărți, trebuie să îi vizitezi pagina de Facebook, Pana Scriitoare.

Iar dacă ești autor și, la fel, îți dorești o părere realistă și constructivă despre opera ta, te sfătuiesc să încerci să treci “Testul Cruella“.

Uite, pe final, îți dau și un pont. Pentru a avea cât mai mari sorți de izbândă, este firesc că a ta carte ar trebui să se prezinte cât mai bine. Recomand Geanina Soare pentru corectură și stilizare text. Personal, am avut o colaborare foarte frumoasă și benefică cu aceasta. Un adevărat profesionist, dedicat muncii pe care o face! O poți găsi și contacta pe pagina de facebook “Pe aripi de carte“.

Din punctul meu de vedere, două fete care pot reprezenta un mare plus pentru tine, dacă ai de gând să publici o carte.

Ufff… ce mi-o pregăti Cruella în recenzia scrisă? 🤔 Apropo, poți găsi cartea mea, “Zeița Pasiunii“, AICI.